Baka baka liten kaka
Mazarinkaka i långpanna
mums!
Ingredienser (1 portioner/st.)
Botten: |
|
400 gram | smör , smält |
4 st | ägg |
6 dl | strösocker |
8 dl | vetemjöl |
4 tsk | bakpulver |
1 tsk | bittermandelolja |
3 dl | mjölk |
1 msk | smör , att smörja formen |
2 msk | ströbröd att bröa formen |
Garnera alt.1 |
|
1 dl | florsocker |
Garnera alt.2 |
|
8 dl | florsocker |
4 msk | vatten |
6 droppar | karamellfärg, röd |
Gör så här
- Smöra och bröa en stor långpanna eller klä den med bakplåtspapper.
- Smält smöret.
- Vispa ägg och strösocker pösigt.
- Blanda vetemjöl och bakpulver.
- Blanda det smälta smöret , mjölken och smaksätt med bittermandelolja (alt.2 x 0,5 gram saffran).
- Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten, rör om och tillsätt smörblandningen lite i taget, rör om.
- Häll smeten i långpannan.
- Grädda i 175 grader ca. 20-25 minuter, prova med sticka när den är klar.
- Garnera alt. 1. När kakan kallnat sikta med florsocker över.
- Garnera alt. 2 Rör ihop en florsockerglasyr, 8 dl florsocker och ca. 4 msk vatten och några droppar karamellfärg. För tjock ta mer vatten, för lös ta mer florsocker. Rör om till en slät smet och bred ut över kakan.
(recepet är taget från kokaihop.se)
Kommentarer
Trackback