Baka baka liten kaka


Mazarinkaka i långpanna


mums!


Ingredienser (1 portioner/st.)

Botten:

400 gram smör , smält
4 st ägg
6 dl strösocker
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk bittermandelolja
3 dl mjölk
1 msk smör , att smörja formen
2 msk ströbröd att bröa formen

Garnera alt.1

1 dl florsocker

Garnera alt.2

8 dl florsocker
4 msk vatten
6 droppar karamellfärg, röd

Gör så här

  1. Smöra och bröa en stor långpanna eller klä den med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret.
  3. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver.
  5. Blanda det smälta smöret , mjölken och smaksätt med bittermandelolja (alt.2 x 0,5 gram saffran).
  6. Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten, rör om och tillsätt smörblandningen lite i taget, rör om.
  7. Häll smeten i långpannan.
  8. Grädda i 175 grader ca. 20-25 minuter, prova med sticka när den är klar.
  9. Garnera alt. 1. När kakan kallnat sikta med florsocker över.
  10. Garnera alt. 2 Rör ihop en florsockerglasyr, 8 dl florsocker och ca. 4 msk vatten och några droppar karamellfärg. För tjock ta mer vatten, för lös ta mer florsocker. Rör om till en slät smet och bred ut över kakan.

(recepet är taget från kokaihop.se)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser)

URL/Bloggadress:

Babbla på:

Trackback